Live View med Autofokus

Det har talats en del om Canons nya modeller med Live View, ifall de har autofokus eller inte.

Canons EOS-modeller 40D, 450D och 1000D har Live View och samtliga av dessa har även autofokus i Live View-läge. Man måste dock aktivera och ställa in autofokusfunktionen så som man vill ha den.

För det första måste Live View aktiveras genom “Live View funk. Inst.” finns under den oranga verktygsmenyn med två prickar. “Live View fotogr.” ska ställas på “Möjlig”.

Autofokus aktiveras och ställs in genom “Egen programmering (C. Fn)”. Den inställningen finns på lite olika ställen på de olika modellerna, se manual om du inte hittar.

På 40D kan autofokus aktiveras under “C. Fn III”. Då använder man knappen AF-ON för att fokusera. Det finns endast ett autofokusläge på 40D för Live View.

På 450D och 1000D finns två autofokuslägen: Snabb- och live-läge. Snabb-läge är det som även finns på 40D och fungerar så att Live View stängs för ett lite tag av när fokus ställs in och hoppar igång sedan igen. Det går ganska fort med nakdelen är att displayen blir svart en liten stund. Live-läget är långsammare med då slocknar aldrig displayen på kamerans baksida. Man använder knappen med snöflingan (uppe till höger på kamerans baksida) för att ställa in fokus på 450D och 1000D.

Det här inlägget postades i Kamera avancerat och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *