Problemlösning

Här får du svar på hur du löser vanliga problem som man kan stöta på när man fotograferar.

Oskarp på grund av rörelser, rörelseoskärpa
Oskarp, ingen fokus någonstans i bilden
Smetig bild och stora pixlar

12 kommentarer till Problemlösning

 1. Pingback: Fotoskola - Lösning på fotoproblem

 2. Pingback: Fotoskola - Lösning på fotoproblem

 3. Clara Lind skriver:

  Hej! En till fråga. Om det nu finns barnkurser, är det på nätet eller måste man gå någonstanns? I så fall kan väl du tipsa mig om någon bra barnkurs:-)

 4. ingela skriver:

  hej jag undrar vad som är bäst, eller vad som blir bäst kvalitet av, 3:4 eller 16:9?Jag har en power shotSX1IS med 10mp. Måste bilderna skäras på nåt sätt när dom framkallar dom om man har det ena eller det andra alternativet?Jag vill naturligtvis utnyttja kameran till max och även undvika att dom skär bort delar av fotona när dom framkallar! tack för hjälpen! Ingela

 5. rita vahlberg skriver:

  Hittar inte mina foton , hur ska jag söka efter dem ?

 6. ingela skriver:

  Hejsan jag undrar VAR ert svar kommer att vara? här på samma sida-på problemlösning?eller till min email?jag har även en till fråga! Hur kan jag sortera mina bilder i min egna ordning?inga alternativ,tex datum,storlek osv gör att jag kan flytta runt mina bilder som jag vill!jag har tusentals bilder från en resa med olika kameror som hade olika klockslag,vilket gör att samma händelse kommer in på olika ställen!Hjälp! snälla!Ingela

 7. Sonja skriver:

  Hej
  Jag undrar om det finns något program och vad kostar ett sådant isf, där man kan märka alla foton när man laddat in dom i datorn vem det är som tagit dom. tex. “foto: Sonja” så man sliper att märka alla var och en för sej, tidsödande eller finns det på kameran att man kan ställa in att alla foton märks automatiskt?

  sonja

 8. Rickard skriver:

  Jag använder Adobe Photoshop Lightroom 4. Det kostar ca 1200 kr. Det kan göra det du efterfrågar men kan också enormt mycket mer. Där märker man bilderna när man exporterar dem, om man vill. Själv skulle jag inte vilja att den gör det i kameran eller vid import. Man kan ju vilja skriva ut foton till sig själv där det inte står någon text, exempelvis om man gör en tavla. Något enklare och eventuellt billigare alternativ känner jag inte till, men det kan nog finnas.

 9. Sonja skriver:

  Tack snälla Rickard för ditt snabba svar :)

  Sonja

 10. Mie Hsertawbu skriver:

  Hej!
  Jag undrar hur tar man en bild med fokus i när håll och suddig i bakgrunden?
  Hur kan jag ställa in min kamara? jag har en Canon 60D

 11. Rickard skriver:

  Hur nära din kamera kan fokusera beror på objektivet. Det är ingen inställning du kan göra i kameran. Det du kan göra är antingen att ställa in programvalsratten på “blomman” för att fotografera men full automatik eller välja Av och ställa in kameran på så litet bländarvärde som möjligt. Möjligtvis är det 3,5 för dig.

  Efter det är det bara att testa sig fram hur nära du kan vara med kameran.

 12. Lasse Öbrink skriver:

  Hej

  Om jag vill ta svart vita bilder med min canon 600D
  hur gör jag

  MVH
  Lasse

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *